blog på bridge.no

 

 VÅR BLOGGERE...


Lars Arthur Johansen

Kristoffer Hegge

Sten Bjertnes

 

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Onsdag


I dag starter finalespillet i åpen klasse. Norge starter mot Monaco (se nedenfor) på BBO. Deretter er Frankrike motstander for så å ha kvelden fri.

Damene har spillefri onsdag og har tenkt å gjøre shoppingsentrene i Dublin utrygge.

Veteranlaget har tre kamper i dag. Først er det Estland, deretter Irland for så å avslutte dagen med Nederland på BBO.

 

Norge mot "norske" Monaco i finalespillet


Det ble en nervepirrende avslutning på puljespillet i åpen klasse. Norge som lå på 10. plass før siste runden i kvalifiseringen etter å ha slått Litauen 22-8 på tirsdag morgen, lå 3,5 poeng bak Hellas og 4,5 bak Ungarn. Disse to nasjonene møtte henholdsvis Belgia og Portugal mens Norge skulle møte Spania på BBO i siste runde. Alle tre motstanderne var av omtrent samme kvalitet. Det så lenge ut til at Ungarn ville tape stort, men en meget sterk sluttspurt vendte kampen til 18-12 seier. Hellas vant stort mot Belgia med 24-6.
Kampliste Litauen-Norge.
Dermed var Norge avhengig av å vinne minst 23-7. Vårt lag fikk en god start og ledet 45-5 etter 8 spill. Spania scoret en del IMP så før avslutningen, var vi slett ikke sikre på om dette ville holde. Spesielt fordi ut fra hvordan kortene ble vist spilt på BBO, var vi ikke sikre på om riktig resultat var registrert. De to siste spillene feiet enhver tvil til side og Norge slo Spania 25-1. Etter sammenligningen kunne laget slippe jubelen løs da det var klart at Norge var klare for finalespillet.
Kampliste Spania-Norge.

Norge møter Monaco i første kamp i finalespillet som består av kamper mot de kvalifiserte lagene fra den andre puljen. "Norske" Monaco med Tor Helness og Geir Helgemo vant klart sin pulje. I andre kamp onsdag (bare to kamper) møter Norge Frankrike.
Lagene tar med seg resultatene mot de andre lagene i sin pulje. Monaco leder ganske klart foran England og Italia. Norge ligger bare 1,5 VP bak verdensmesterne Nederland og kun 6,5 VP bak 6. plassen. Det gir følgende tabell før 9. runde i finalespillet:
 1. Monaco - 156 VP
 2. England - 143 VP
 3. Italia - 135 VP
 4. Tyskland - 134,5 VP
 5. Russland - 127 VP
 6. Israel - 122 VP
 7. Sverige - 122 VP
 8. Bulgaria - 121 VP
 9. Nederland - 117 VP
10. Norge - 115,5 VP
Her er en lenke til kampoppsett for - og fullstendig tabell før første runde i finalespillet.

 

En middels dag


Det ble en dag med en av hver for veteranene - et tap, en seier og en uavgjort. Først så ble England for sterke med 9-21. Deretter slo Norge Bulgaria 20-10 og til slutt så ble det 15-15 mot Spania. Veteranlaget vårt ligger på 11. plass med +2 i forhold til "middels".
Kamplister: Norge-England, Bulgaria-Norge, Spania-Norge.

To tap for damene tirsdag


I en tett og spennende kamp mot Danmark, ble det et knepent tap med 16-14. I et sett med mye spennende og vanskelige kort, ble det omsatt for under 3 IMP pr. spill.
Kampliste Norge-Danmark.

Det ble stortap for damene i første kamp tirsdag mot Belgia. Dette var en kamp vi ikke var på banen. De ledet 23-0 etter 10 spill, og selv om vi scoret noen IMP i andre halvdel så økte de belgiske damene og seieren ble på 21-9.
Kampliste Norge-Belgia.

Tirsdag


 

Vårt åpenlag er på BBO i tirsdagens første kamp mot Litauen. Følg lenka for scorecard! Spania er motstander i siste kamp. Norge trenger to store seire for å kvalifisere seg til finalespillet som starter i morgen.

Damene spiller mot Belgia i første kamp. Deretter står Danmark for tur. Det er fortsatt rundt 20 VP fram til 6. plassen som kvalifiserer til VM på Bali neste år.

Veteranlaget spiller mot England som startet veldig bra, men som har fått det tyngre etter hvert. Bulgaria og Spania er resten av dagens program for våre veteraner.

 

Pen seier mot Irland


I dagen siste runde spilte Norge mot vertsnasjonen Irland. Etter en god start med 19-0 på få spill, greide irene å holde avstanden og Norge vant kampen 19-11.
Kampliste Norge-Irland.

Damene slo også Hellas. Det lå lenge ann til tap mot de greske damene, men en strålende avslutning ga norsk seier med 17-13 - +20 IMP på de siste fire.
Kampliste Hellas-Norge.

Storseier mot Bulgaria


I midtkampen fikk vi se revolverbridge ved begge bord. Bulgaria ble slått 23-7 i en kamp der det ble omsatt i gjennomsnitt på 7,6 IMP pr. spill. Det hele startet katastrofalt dårlig. Norge lå under 36-4 etter 6 spill. Til slutt vant Norge 95-57.
Kampliste Bulgaria-Norge.

Om det norske laget fikk det til å gli mot Bulgaria så ble de slaktet av Israel i kveldens siste kamp som gikk på BBO.
Kampliste Israel-Norge.

Det åpne laget vant sin kamp mot Hellas. Etter en helt ok start svarte grekerne og det så ut til å gå mot butt kamp, men solid norsk spill på slutten ga 18-12 seier - +27 IMP på de siste fire spillene.
Kampliste Norge-Hellas.

Tap og seier for veteranlaget


I mandagens to siste kamper ble det tap først for Frankrike med 11-19, men så ble det seier 20-10 mot Skottland.
Kampliste Norge-Frankrike. Kampliste Norge-Skottland.

I en lavtscorende kamp mot Danmark tapte våre veteraner med 19-11. Danmark topper denne klassen.
Kampliste Norge-Danmark.

Mandag


En meget viktig dag for de norske farger. Resultater og running score finner du her. Se scorecard for kampen ved å følge lenka.

Åpen
Norge har en tøff og meget viktig dag. De starter mot Hellas. Deretter er Bulgaria og Israel motstandere. Kampen mot Israel går på BBO.

Damer
Det begynner å haste litt for damene dersom de skal ha en sjanse på en plass blant de seks. I første kamp er Hellas damenes motstander. Damene har frirunde før laget møter Irland i dagens siste kamp.

Veteran
Våre seniorer starter dagen med to av de beste lagene. Danmark er motstander i første kamp. Deretter Frankrike for så å avslutte med Skottland.

Bulletiner fra EM


Bulletinsiden finner du her.