blog på bridge.no

 

 VÅR BLOGGERE...


Lars Arthur Johansen

Kristoffer Hegge

Sten Bjertnes

 

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Nye seire til åpen og veteran


Det ble to seire og et tap for de norske farger i søndagens ene kamprunde.

Åpen
Vårt lag fikk en forferdelig start. 0-24 etter 6 spill mot laget som er nestsist. Etter å ha misset å komme i storeslem i ruter/spar og ikke greide å bete 6 kl. der det måtte hjerter i utspill i åpent rom, ble fortsettelsen meget bra. Det kom nesten bare plussscorer fra begge rom. Norge snudde kampen til 20-10 seier.
Kampliste Norge-Skottland.

Damer
Det ble en tilsvarende dårlig start for damelaget også med 0-28 etter 6 spill. Litt etter litt kjempet laget seg inn i kampen, og det var jevnt før de siste fire spillene. Der ble det store utbetalinger og 0-26 i IMP og dermed 9-21 tap.
Kampliste Tyrkia-Norge.

Veteran
Gamlegutta fikk en strålende start og ledet snart 30-0. Så kom det noen store tapsspill og kampen var nesten helt jevn igjen. En utgangssving på siste spillet ga 11 IMP og 17-13 seier. Veteranlaget har startet bra og etter tre kamper så ligger de på 6. plass. Danmark og England er i delt ledelse.
Kampliste Norge-Wales.

Det spilles bare en kamp i alle klasser søndag.I åpen klasse møter vårt lag Skottland. Damene spiller mot Tyrkia og veteranlaget har Wales. Følg lenkene for å få running score fra klassen! Vil du se kamplista så klikk på bordnummeret til venstre på sida!

Veteranlaget med god start


I lagets andre kamp ble det uavgjort mot Sverige. Norge ledet mye av kampen, men på det nestsiste spillet stoppet svenskene i utgang der det norske laget kom i slem - noe 6 andre bord i veteranklassen også gjorde - og 11 IMP ut.
Kampliste Norge-Sverige.

Veteranlaget startet mesterskapet først i dag. Laget fikk en god start med seier over Italia i første kamp. Det ble til slutt en pen 19-11 seier.
Kampliste Norge-Italia.

Endelig en opptur


Det var våre granner i øst som fikk unngjelde for det store norske tapet mot Tyskland. Seieren kunne fort blitt enda større om ikke Boye Brogeland hadde valgt en meget aggressiv åpning på siste spillet. De kom i en håpløs 3NT og gikk tre sonebeter - 10 IMP til Sverige. Fram til da var Norge både gode og litt heldige. Uansett så var dette en meget viktig seier som til slutt ble på 20-10 (59-33).
Kampliste Norge-Sverige.

Det åpne laget gikk på et stortap i dagens første kamp mot Tyskland. Norge scoret de første IMP i kampen, men deretter var det bare Tyskland og de vant med solide 58-13 i IMP etter en meget god kamp. I avslutningen av kampen ble det en disputt mellom to spillere på de to lagene, og begge lagene ble tildelt et halvt VP i straff for dårlig oppførsel.
Kampliste Norge-Tyskland.

13-17 mot Italia


Norge møtte atskillig hardere motstand i ettermiddagens kamp mot Italia som tok en klar ledelse fra start. Etter hvert så kjempet det norske laget seg inn i kampen, men i tidsnød i åpent rom ble en utgang spilt bort og Italia vant med 41-32 IMP.
Kampliste Italia-Norge.

Norge slo Spania stort i lørdagens første kamp. Det urutinerte spanske laget var ikke redde for å melde og scoret 38 IMP, men måtte betale ut hele 80. Det var mange store spill i denne kampen. Ingen av lagene greide imidlertid å melde en god 7hj som ikke kunne betes. Det var to gode lister fra Norge, og spesielt Stine Holmøy-Gunn Tove Vist sin liste var det lite å utsette på.
Kampliste Spania-Norge.

Veteranklassen starter lørdag


Lørdag skal også veteranene i gang. Det norske laget starter med først Italia og så Sverige i lørdagens to kamper. Det er 19 deltakende lag som i dameklassen, og det spilles full serie.

Åpen
Laget har to meget viktige kamper lørdag. Først møter de Tyskland (# 5) og deretter Sverige som leder pulja. Stillingen i pulje A:
1. Sverige         173
2. Israel            172
3. Italia             171
------
11. Norge         130
Oppsettet for runde 10 og sammenlagtstilling for pulje A (følg lenka).

Damer
Det blir spennende å se om det norske damelandslaget greier å reise seg igjen etter stortapet fredag kveld. Motstandere er Spania og Italia som er to lag som ligger bak Norge. Stillingen i dameklassen:
1. Sverige         133
2. England        132
3. Tyrkia            128
------
12. Norge            97
Oppsettet for runde 8 og sammenlagtstilling for dameklassen (følg lenka).

Knepen seier i fredagens siste kamp


Det ble en knepen seier med 16-14 mot Belgia for det åpne laget i fredagens siste kamp. Laget lå under hele kampen, men i siste halvdel vant de en utgangssving og en slemsving mens de resterende 8 spillene var buttspill. Det endte til slutt med 27-20 i IMP.
Kampliste Norge-Belgia.

Norge fikk en god start og ledet 13-3 tidlig. Litt senere kom Latvia i 3NT ved en misforståelse og ble doblet til -1100, men det ble for mange 7-8 imper ut. Det måtte et godt spill til slutt for å redde til 42-42 i IMPog 15-15.
Kampliste Norge-Latvia.

Det åpne laget kom tidlig bak på mot Tyrkia, men en meget sterk avslutning på de seks siste spillene og 33-12 inn ga 15-15 (42-44 i IMP). Norge var litt uheldig på spill 20 da de fikk 3NT på feil hånd og gikk bet. Nå spiller Norge mot Latvia på BBO. Etter 11 spill leder Latvia med 22-16 IMP.
Kampliste Norge-Tyrkia.

Fullstendig overkjøring


Dessverre greide ikke de norske damene å fullføre den tøffe fredagen. Frankrike ble alt for sterke selv om de norske jentene for en stor del falt for egne grep. Det ble for mange store og kostbare feil mot et så rutinert lag som det franske. Det var synd etter to gode kamper tidligere på dagen. Det var fredag kveld en revansjelysten norsk gjeng etter stortapet på BBO.
Kampliste Frankrike-Norge.

Norge hadde igjen en god start og ledet klart, men det engelske laget kom tilbake og gjennom en utgangssving på siste spillet greide de 15-15 (42-42 i IMP).
Kampliste England-Norge.

Da det gjenstod fire spill ledet Norge med 49-10 IMP (23-7), men Sverige slo tilbake og buttet nesten kampen. Det norske damelaget spilte en fin kamp og vant 16-14 til tross for den dårlige avslutningen. Synd at denne ikke stod i stil med spillet ellers i kampen - storeslem med trumfess borte var 14 IMP den gale veien. Ellers var det norske laget uheldig på spill 20 der de fikk 3NT på feil hånd og gikk bet.
Kampliste Sverige-Norge. Norge har satt seg et resultatmål for den tøffe dagenm på 45 VP. Nå spiller laget mot England, og det er 15-15 (12-10 i IMP til England). Siden resultatet på nettet sannsynligvis er feil da det virker som det er oppført feil spillefører på spill 2.

Viktig fredag for det åpne laget


Åpen laget vårt må begynne å sanke VP nå før en blir for langt bak. Fredagens kamper starter mot Tyrkia (som er # 5) deretter er det Latvia som også ligger foran Norge (# 8), før en avslutter med Belgia som er nestsist i pulja.
Norge spiller mot Latvia på BBO kl. 14.30 norsk tid.

Mesterskapets tøffeste dag for de norske damene


Fredag blir de norske damenes "manndomsprøve" i dette mesterskapet. De møter i tur og orden Sverige (# 5 etter fire runder), England (# 3) og Frankrike (# 2) på fredag. Dette er også den eneste dagen med tre kamper for det norske laget og det mot tre av de aller sterkeste motstanderne i damefeltet.
I kampen mot Sverige stiller vi med Holmøy-Vist i åpent rom og Brogeland-Svendsen i lukket.

I fredagens siste kamp mot Frankrike kl. 17.40 norsk tid spiller Norge på BBO.

Liten seier til Italia


Akkurat nå spiller Norge mot Italia i åpen klasse på BBO. Italia leder litt før de siste 4 spillene. 23-15 i IMP til Italia med tre spill igjen.
Sluttresultatet ble 17-13 til Italia etter at de fikk en stor sving inn på slutten, men resultatet i spill 3 er blitt korrigert i lukket rom. I stedet for 3h med 10 stikk for Italia som ble registrert på BBO så var det en bet og 100 til Norge. I kamplisten som det er lenket til nedenfor så er ikke IMP scoren korrigert til 5 IMP for Norge i stedet for 2 IMP til Italia som det står.
Kampliste Italia-Norge.

Norge spilte ikke i 5. runde da de hadde bye. Stillingen i Norges pulje før dagens siste kamp (som pågår i skrivende stund) finner du her. Merk altså at Norge skal ha 2 VP mer og Italia 2 mindre.

Dagens siste kamp gikk mot Ukraina. Først i den siste fjerdedelen av matchen ble det litt fart i omsetningen. Dessverre gikk det meste i mot for det norske laget. Ukraina meldte en helt hårreisende hard lilleslem i hjerter som ikke kunne betes da det satt silkefint. Noe feil ble det også selvsagt. Det vil seg ikke for de norske guttene.
Det ble 19-11 tap. Kampliste Norge-Ukraina.