blog på bridge.no

 

 VÅR BLOGGERE...


Lars Arthur Johansen

Kristoffer Hegge

Sten Bjertnes

 

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Knepen seier i fredagens siste kamp


Det ble en knepen seier med 16-14 mot Belgia for det åpne laget i fredagens siste kamp. Laget lå under hele kampen, men i siste halvdel vant de en utgangssving og en slemsving mens de resterende 8 spillene var buttspill. Det endte til slutt med 27-20 i IMP.
Kampliste Norge-Belgia.

Norge fikk en god start og ledet 13-3 tidlig. Litt senere kom Latvia i 3NT ved en misforståelse og ble doblet til -1100, men det ble for mange 7-8 imper ut. Det måtte et godt spill til slutt for å redde til 42-42 i IMPog 15-15.
Kampliste Norge-Latvia.

Det åpne laget kom tidlig bak på mot Tyrkia, men en meget sterk avslutning på de seks siste spillene og 33-12 inn ga 15-15 (42-44 i IMP). Norge var litt uheldig på spill 20 da de fikk 3NT på feil hånd og gikk bet. Nå spiller Norge mot Latvia på BBO. Etter 11 spill leder Latvia med 22-16 IMP.
Kampliste Norge-Tyrkia.

Fullstendig overkjøring


Dessverre greide ikke de norske damene å fullføre den tøffe fredagen. Frankrike ble alt for sterke selv om de norske jentene for en stor del falt for egne grep. Det ble for mange store og kostbare feil mot et så rutinert lag som det franske. Det var synd etter to gode kamper tidligere på dagen. Det var fredag kveld en revansjelysten norsk gjeng etter stortapet på BBO.
Kampliste Frankrike-Norge.

Norge hadde igjen en god start og ledet klart, men det engelske laget kom tilbake og gjennom en utgangssving på siste spillet greide de 15-15 (42-42 i IMP).
Kampliste England-Norge.

Da det gjenstod fire spill ledet Norge med 49-10 IMP (23-7), men Sverige slo tilbake og buttet nesten kampen. Det norske damelaget spilte en fin kamp og vant 16-14 til tross for den dårlige avslutningen. Synd at denne ikke stod i stil med spillet ellers i kampen - storeslem med trumfess borte var 14 IMP den gale veien. Ellers var det norske laget uheldig på spill 20 der de fikk 3NT på feil hånd og gikk bet.
Kampliste Sverige-Norge. Norge har satt seg et resultatmål for den tøffe dagenm på 45 VP. Nå spiller laget mot England, og det er 15-15 (12-10 i IMP til England). Siden resultatet på nettet sannsynligvis er feil da det virker som det er oppført feil spillefører på spill 2.

Viktig fredag for det åpne laget


Åpen laget vårt må begynne å sanke VP nå før en blir for langt bak. Fredagens kamper starter mot Tyrkia (som er # 5) deretter er det Latvia som også ligger foran Norge (# 8), før en avslutter med Belgia som er nestsist i pulja.
Norge spiller mot Latvia på BBO kl. 14.30 norsk tid.

Mesterskapets tøffeste dag for de norske damene


Fredag blir de norske damenes "manndomsprøve" i dette mesterskapet. De møter i tur og orden Sverige (# 5 etter fire runder), England (# 3) og Frankrike (# 2) på fredag. Dette er også den eneste dagen med tre kamper for det norske laget og det mot tre av de aller sterkeste motstanderne i damefeltet.
I kampen mot Sverige stiller vi med Holmøy-Vist i åpent rom og Brogeland-Svendsen i lukket.

I fredagens siste kamp mot Frankrike kl. 17.40 norsk tid spiller Norge på BBO.

Liten seier til Italia


Akkurat nå spiller Norge mot Italia i åpen klasse på BBO. Italia leder litt før de siste 4 spillene. 23-15 i IMP til Italia med tre spill igjen.
Sluttresultatet ble 17-13 til Italia etter at de fikk en stor sving inn på slutten, men resultatet i spill 3 er blitt korrigert i lukket rom. I stedet for 3h med 10 stikk for Italia som ble registrert på BBO så var det en bet og 100 til Norge. I kamplisten som det er lenket til nedenfor så er ikke IMP scoren korrigert til 5 IMP for Norge i stedet for 2 IMP til Italia som det står.
Kampliste Italia-Norge.

Norge spilte ikke i 5. runde da de hadde bye. Stillingen i Norges pulje før dagens siste kamp (som pågår i skrivende stund) finner du her. Merk altså at Norge skal ha 2 VP mer og Italia 2 mindre.

Dagens siste kamp gikk mot Ukraina. Først i den siste fjerdedelen av matchen ble det litt fart i omsetningen. Dessverre gikk det meste i mot for det norske laget. Ukraina meldte en helt hårreisende hard lilleslem i hjerter som ikke kunne betes da det satt silkefint. Noe feil ble det også selvsagt. Det vil seg ikke for de norske guttene.
Det ble 19-11 tap. Kampliste Norge-Ukraina.

Storseier mot Tyskland og tap mot Nederland


Når fire spill gjenstår leder de norske damene med 23-7 (54-16 IMP). Vi håper de følger slagplanen med å ha ekstra fokus på spillene 17-20.
Det ble storseier til Norge uten svinger på slutten med IMP score 55-15.
Kampliste Tyskland-Norge.

I neste kamp skal Norge på BBO mot Nederland. Kampen starter kl. 14.30 norsk tid.

Det norske laget gjorde seg absolutt ikke bort i mot sterke Nederland i BBO-kampen. En misset utgang og slem på slutten førte til 11-19 tap. Utgangen var meldt og vunnet ved 11 av 18 bord. Slemmen ble meldt og vunnet ved 5 av 18 bord. Ellers var det norske laget Holmøy-Vist og Brogeland-Svendsen fullt på høyde med sine mer meritterte motstandere.
Kampliste Nederland-Norge. Norge ligger på en 10. plass etter fire runder. Sammenlagtstillingen finner du her.

Storseier mot Portugal, men stortap i dagens siste kamp


Vårt lag i åpen klasse startet i rama og BBO mot hjemmenasjonen Irland i første kamp. Norge stilte med Boye Brogeland-Frode Nybo i åpent rom og Jan Tore Berg-Odin Svendsen i lukket. Kampen ble jevnspilt der Norge avsluttet godt og hadde to utgangssvinger inn. Det var en lavtscorende kamp der Irland vant 34-30 i IMP og dermed 16-14.
Kampliste Irland-Norge.

Portugal var neste motstander som ble et lett bytte for det mer rutinerte norske laget. Det ble til slutt 23-7 seier etter å ha tapt et par småsvinger på slutten.
Kampliste Portugal-Norge.

Ungarn har også i tidligere mesterskap vært en vanskelig motstander for Norge. I dennne kampen gjorde de det meste riktig og veldig lite stemte for det norske laget.
Kampliste Ungarn-Norge.

Her finner du resultater også med lenke til "running scores".

God start for damene, men stortap i andre kamp


Etter en sterk avslutning slo Norge Østerrike med 19-11. Norge stilte med Marianne Harding-Ann Karin Fuglestad i åpent rom og Tonje Brogeland-Tone Svendsen i lukket rom. Østerrike ble nr. 8 på plassen foran Norge i det foregående mesterskapet i Ostende.

Norge fikk en meget godt start mot Østerrike og ledet med 29-1 etter 8 spill. Medvirkende til den store ledelsen var gode vurderinger ved begge bord på spill # 4. Våre jenter tok inn doblede beter ved begge bord. Dessverre så kom det en dårlig periode og ledelsen skrumpet inn til 16-14. Heldigvis så avsluttet vi mesterlig med 17 IMP inn på de to siste spillene.

Her er noen lenker:
Resultatside med "running scores".
Kampliste Norge-Østerrike.

Dagens andre kamp for damene ble et sett der veldig mye gikk gal vei. En del egne feil og flere heldige spill for Bulgaria der deres sterke kløversystem passet godt til kortene.
Kampliste Norge-Bulgaria.

Stilige norske lag på åpningsseremonien


I går kveld ble det 51. Europamesterskap for nasjonslag i Dublin åpnet av Presidenten i EBL Yves Aubry. I en enkel seremoni der den store frivillige innsatsen til mange medlemmer – medlemmene i det irske forbundet har også bidratt med 100.000 Euro – ble spesielt fremhevet som faktorer for å gjøre årets EM mulig. Videre ble lagene til de 44 deltakernasjonene presentert.


Det åpne laget, Frode, Boye, Vicky og Odin (foran), Christian, J an Tore, Thor Erik og
Thomas (bak)


Damelaget, Tonje, Ann Karin og Stine (foran), Gunn Tove, Tone og Marianne (midten),
Allan og Sten (bak)

Kamper onsdag 13. juni


Åpent lag møter Irland, Portugal og Ungarn i de tre første rundene. Kampen mot Irland vises på BBO, med muntlige kommentarer i åpent rom.

Damene møter Østerrike, Bulgaria og Tyskland. Ingen av kampene går på BBO.