blog på bridge.no

 

 VÅR BLOGGERE...


Lars Arthur Johansen

Kristoffer Hegge

Sten Bjertnes

 

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Seier og tap for damene


 

Damene spilte to meget jevne kamper torsdag. De vant først mot Polen med 16-14 etter en kamp med mange sjanser til å score IMP, men det ville seg liksom ikke for våre norske damer i denne kampen eller for den saks skyld i hele mesterskapet. Det har blitt mye stang ut. Fra denne kampen mot Polen så var det veldig typisk at laget kom i en 3NT som stod med 9 stikk dersom kløver konge satt i kapp - altså en ren 50 % sjanse, men neida det gjorde den ikke og sånn har det vært mye i Dublin.

I dagens andre (og siste) kamp var det Israel som stod på programmet. Dette ble en kamp med mange scoringer og totalt over 120 scorede IMP dvs. i gjennomsnitt litt over 6 IMP pr. spill. Dette var en kamp som det norske laget kunne og burde vunnet klart. Tre store betespill der i hvert fall to av de burde vært unngått, to for hardt meldte slemmer og en opplagt lilleslem som ble misset, forteller at dette var de forspilte sjansers kamp. Likevel ble det bare 13-17 tap.

Begge dagens kamper var mot motstandere som er med og kjemper om en plass i VM neste år. Polen er endog nr. 3 før de to siste kampene. Så det viser seg at det norske laget i enkeltkamper er på høyde med de lagene som nå kjemper om VM plass. Dette er det viktig å bygge videre på og ikke grave seg seg ned fordi en ikke nådde målet sitt denne gang.
Kampliste Norge-Polen, Norge-Israel.

 

 

Tre tap for veteranene


 

Det ble ingen god dag for våre veteraner - tre tap mot Polen, Belgia og Tyskland - to ganger 11-19 og 12-18 mot Tyskland. Tyskland leder mesterskapet og begge de to andre lagene ligger også ann til å kvalifisere seg til VM på Bali i 2013. 
Kamplister Polen-Norge, Belgia-Norge, Tyskland-Norge.

 

 

Torsdag


Running score finner du her. Score kort for Norge-Sveits i åpen klasse. Score kort for Polen-Norge i veteran.

I åpen klasse spiller Norge mot Sveits, England og Romania i nevnte rekkefølge. Kampen mot England kl. 13.30 (14.30 norsk tid) går på BBO. Stillingen i åpen klasse finner du her.

Damene har to kamper i morgen først kl. 13.30 mot Polen og i siste kamp spiller de mot Israel. Stillingen i dameklassen finner du her.

Veteranlaget har tre kamper torsdag. Først så møter de Polen deretter Belgia for så å avslutte med Tyskland. Stillingen i veteranklassen finner du her.

 

Fra seier til stortap


Frankrike vant meget overlegent over Norge etter å ha scoret IMP på nesten hver eneste spill. Det ble 23-7 seier til Frankrike etter en god kamp av det franske laget der de gjorde aktuelle riktige avgjørelser.
Kampliste Frankrike-Norge.

Norge slo Monaco 17-13 etter en for det meste god kamp på ved begge bord. Unødvendig dobling av kontrakten 4hjerter to ganger kostet 20 IMP og mange vinnerpoeng. Det var for øvrig bare en til i finalefeltet som hadde doblet i det ene spillet og ingen i det andre tilfellet. Ellers var dette en tett kamp som ble vist på BBO, med forholdsvis få IMP i omsetning.
Kampliste Norge-Monaco.

 

Nok en middels dag


Veteranene fortsetter på samme måten og gir ut - og får inn omtrent samme antall VP. Først ble det 14-16 tap mot Estland som lå sist på det tidspunktet. deretter 20-10 seier mot Irland for så tape 10-20 mot Nederland i en kamp som ble vist på BBO.
Kamplister Estland-Norge, Irland-Norge, Nederland-Norge.

 

Onsdag


I dag starter finalespillet i åpen klasse. Norge starter mot Monaco (se nedenfor) på BBO. Deretter er Frankrike motstander for så å ha kvelden fri.

Damene har spillefri onsdag og har tenkt å gjøre shoppingsentrene i Dublin utrygge.

Veteranlaget har tre kamper i dag. Først er det Estland, deretter Irland for så å avslutte dagen med Nederland på BBO.

 

Norge mot "norske" Monaco i finalespillet


Det ble en nervepirrende avslutning på puljespillet i åpen klasse. Norge som lå på 10. plass før siste runden i kvalifiseringen etter å ha slått Litauen 22-8 på tirsdag morgen, lå 3,5 poeng bak Hellas og 4,5 bak Ungarn. Disse to nasjonene møtte henholdsvis Belgia og Portugal mens Norge skulle møte Spania på BBO i siste runde. Alle tre motstanderne var av omtrent samme kvalitet. Det så lenge ut til at Ungarn ville tape stort, men en meget sterk sluttspurt vendte kampen til 18-12 seier. Hellas vant stort mot Belgia med 24-6.
Kampliste Litauen-Norge.
Dermed var Norge avhengig av å vinne minst 23-7. Vårt lag fikk en god start og ledet 45-5 etter 8 spill. Spania scoret en del IMP så før avslutningen, var vi slett ikke sikre på om dette ville holde. Spesielt fordi ut fra hvordan kortene ble vist spilt på BBO, var vi ikke sikre på om riktig resultat var registrert. De to siste spillene feiet enhver tvil til side og Norge slo Spania 25-1. Etter sammenligningen kunne laget slippe jubelen løs da det var klart at Norge var klare for finalespillet.
Kampliste Spania-Norge.

Norge møter Monaco i første kamp i finalespillet som består av kamper mot de kvalifiserte lagene fra den andre puljen. "Norske" Monaco med Tor Helness og Geir Helgemo vant klart sin pulje. I andre kamp onsdag (bare to kamper) møter Norge Frankrike.
Lagene tar med seg resultatene mot de andre lagene i sin pulje. Monaco leder ganske klart foran England og Italia. Norge ligger bare 1,5 VP bak verdensmesterne Nederland og kun 6,5 VP bak 6. plassen. Det gir følgende tabell før 9. runde i finalespillet:
 1. Monaco - 156 VP
 2. England - 143 VP
 3. Italia - 135 VP
 4. Tyskland - 134,5 VP
 5. Russland - 127 VP
 6. Israel - 122 VP
 7. Sverige - 122 VP
 8. Bulgaria - 121 VP
 9. Nederland - 117 VP
10. Norge - 115,5 VP
Her er en lenke til kampoppsett for - og fullstendig tabell før første runde i finalespillet.

 

En middels dag


Det ble en dag med en av hver for veteranene - et tap, en seier og en uavgjort. Først så ble England for sterke med 9-21. Deretter slo Norge Bulgaria 20-10 og til slutt så ble det 15-15 mot Spania. Veteranlaget vårt ligger på 11. plass med +2 i forhold til "middels".
Kamplister: Norge-England, Bulgaria-Norge, Spania-Norge.

To tap for damene tirsdag


I en tett og spennende kamp mot Danmark, ble det et knepent tap med 16-14. I et sett med mye spennende og vanskelige kort, ble det omsatt for under 3 IMP pr. spill.
Kampliste Norge-Danmark.

Det ble stortap for damene i første kamp tirsdag mot Belgia. Dette var en kamp vi ikke var på banen. De ledet 23-0 etter 10 spill, og selv om vi scoret noen IMP i andre halvdel så økte de belgiske damene og seieren ble på 21-9.
Kampliste Norge-Belgia.

Tirsdag


 

Vårt åpenlag er på BBO i tirsdagens første kamp mot Litauen. Følg lenka for scorecard! Spania er motstander i siste kamp. Norge trenger to store seire for å kvalifisere seg til finalespillet som starter i morgen.

Damene spiller mot Belgia i første kamp. Deretter står Danmark for tur. Det er fortsatt rundt 20 VP fram til 6. plassen som kvalifiserer til VM på Bali neste år.

Veteranlaget spiller mot England som startet veldig bra, men som har fått det tyngre etter hvert. Bulgaria og Spania er resten av dagens program for våre veteraner.