Håper på topp seks.

 

 VÅR BLOGGERE...


Lars Arthur Johansen

Kristoffer Hegge

Sten Bjertnes

 

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Om knappe to uker starter EM for nasjonslag i Dublin i Irland. Norge stillere lag i åpen klasse, dame- og veteranklassen. I kamp mot 33 andre nasjoner skal det norske åpne laget kjempe om en god plassering og kanskje til og med medaljer. Landslagssjef Christian Vennerød sier følgende om sjansene: Vi drar til Dublin med håp om å kvalifisere oss til VM I bridge neste år, det såkalte Bermuda Bowl. For å greie det, må vi bli blant de seks beste, noe som slett ikke blir lett.

Christian forteller videre at det er mange gode lag i Europa så konkurransen er hard. Forrige gang vi prøvde, i Belgia for 2 år siden, ble vi nr 14. Men vi regnet ut den gang at vi bare behøvde å score et halvt imp mer pr spill for å greie den viktige kvalifiseringsplassen. Nå er dette lettere sagt enn gjort, og motstanden i år er nok enda bedre enn den gang. Nederland er regjerende verdensmestre, og var knusende overlegne i World Mind sports i Beijing før jul. Italia har vunnet nesten alle EM siden krigen, og er normalt favoritt. Monaco stiller med lag Zimmermann som flere ganger har vunnet VM i transnationals og som nå har Helgemo-Helness på laget sammen med Fantoni – Nunes (normalt ranket nr 1 i verden). Israels unge lag ser ut til å ta verden med storm. Polens spillere tilhører verdenseliten og de vant nettopp «prøve-EM» Bonn Nations cup, foran Norge med Thomas, Thor Erik, Jan Tore og Odin. Sverige, Tyskland, Bulgaria, Danmark, Island, Russland og England tilhører også toppskiktet.
Mot dette er Norge regjerende nordiske mestre. Men da med to andre par på laget: Glenn Grøtheim og Ulf Tundal, samt Artur Malinowski og Arild Rasmussen.

Norge stiller følgende lag:

 
 Boye Brogeland
Flekkefjord
  Frode Nybo
Namsos
   
 Thomas Charlsen
Bergen
  Thor Erik Hoftaniska
Vadsø/London
     
 Jan Tore Berg
Larvik
  Odin Svendsen
Larvik
     

 Vicky Chediak
Kragerø, coach

  Christian Vennerød
Oslo, npc


På det norske laget i år er Boye Brogeland både tidligere verdensmester og europamester (2007 og 2008), men denne gangen med en ny makker i internasjonale mesterskap. Boye reiser og spiller så mye over hele verden at han og Frode Nybo ikke får spilt sammen så mye som de andre to parene. Boye kommer rett fra Det åpne sør-Afrikanske mesterskapet der han ble nr 2 på et norsk lag (med P Marstrander og Stabell-Stabell).

Thomas Charlsen og Thor Erik Hoftaniska var med på landslaget forrige gang i 2010, men har nå ytterligere internasjonal rutine. De spiller sitt eget system, der tydeligste forskjellen til hva mange er vant til, ligger i at melding 2 kløver over åpning 1 i major alltid er Toronto.

Odin Svendsen spilte forrige gang med Boye, men spiller nå med lagets eneste debutant: Jan Tore Berg. De har vunnet 1-divisjon i Norge de to siste årene, og er kjent for å generere en masse poeng ved bordet – både pluss og minus, mest pluss! De spiller blant annet med åpning 1 grand = 8-12 poeng i 1. og 2. hånd utenfor sonen.

Vicky har i mange år vært med som leder for juniorlagene, er nettopp Norgesmester for damer, og hun er leder forbundets Utvalg for Internasjonal Virksomhet.

Christian har fulgt landslaget som journalist siden 2008 og som landslagssjef siden 2010.

Laget sponses av Vennerød Forlag og av Bli Best AS, dvs i praksis av Christian Vennerød og Jan Tore Berg, som eier de to firmaene.

Mer stoff om mesterskapet finner du ved å følge lenken: 51st European Team Championships.

Systemkort:
Boye - Frode - noter
Odin - Jan Tore
Thomas - Thor Erik